Open Design İstanbul – Endüstriyel Tasarım Yarışması Ödül Töreni 26 Eylül’de Tüyap’ın MAKTEK Avrasya Fuarı’nda

Son Başvuru 16 Eylül

CNC Torna Tezgahı, CNC İşleme Merkezi, ve 3D Yazıcı olmak üzere üç ana konseptte düzenlenen “Open Design İstanbul Endüstriyel Tasarım Yarışması”na başvurular 16 Eylül’e kadar devam ediyor.
Tüyap ve MAKTEK Avrasya Fuarı sponsorluğunda 1’inci 50.000 TL, 2’nci 30.000 TL, 3’üncü 20.000 TL ödülün sahibi olacak. Ödül töreni 26 Eylül’de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak MAKTEK Avrasya Fuarı’nda yapılacak. Derece alanlara küresel çapta prestijli IF Design Award Yarışması’na başvuru için destek de veriliyor.

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile yürütülen “Açık Kaynak Tasarım Merkezi ve İş Birliği Platformu Projesi” kapsamında “Open Design İstanbul Endüstriyel Tasarım Yarışması” düzenlendi. Endüstriyel tasarımcılarla sanayicileri daha fazla iş birliği yapmaya teşvik etme amacını taşıyan yarışmada endüstriyel tasarımcılar, CNC Torna Tezgahı, CNC İşleme Merkezi ve 3D Yazıcı olmak üzere üç ana konseptten birindeki projeleriyle yarışmaya katılabilecek. Başvurular 16 Eylül 2022 saat 18:00’e kadar www.opendesignistanbul.com adresinde yer alan şartnameye uygun olarak yine aynı adreste yer alan online başvuru modülü aracılığı ile yapılabilecek. Proje ile Türkiye’nin, takım tezgahları sektöründe yeşil üretim, sürdürülebilir ekonomi, otomasyon, Endüstri 4.0 uygulamalarının yanı sıra tasarımda da dünyada ön plana çıkması hedefleniyor.

Dereceye girenlere hem para ödülü hem prestijli IF Design Awards’a başvuru rehberliği
Projeler 17-20 Eylül’de titiz bir jüri değerlendirmesinden geçecek ve ilk 10 proje online olarak 22-23 Eylül’de proje sunumlarını yapacak. Ödül töreni ise 26 Eylül’de makine sektörünün Avrasya`daki en büyük buluşması MAKTEK Avrasya’nın açılış töreninde gerçekleşecek. Ödüller MAKTEK Avrasya Fuarı ve TÜYAP sponsorluğunda veriliyor. Yarışma 1’incisi 50.000 TL, 2’ncisi 30.000 TL, 3’üncüsü ise 20.000 TL ödül kazanacak. 4., 5. ve 6. projeler için de Mansiyon Ödülü verilecek.

İlk 6 proje sahibinin, tasarım alanında uluslararası çapta en prestijli ödüllerden IF Design Award Yarışması’na başvuru yapmak istemeleri durumunda onlara yönlendirme ve mentorluk da sunulacak. 1953 yılından beri verilen ve 5.500’den fazla başvuru alan IF Design Awards, endüstriyel tasarımcılar ve markalar için dünya çapında tanınmanın kapısını açabilecek çok önemli bir ödül.

Tasarım odaklı etkinlikler bitmiyor
MAKTEK Avrasya Fuarı’nın ikinci günü olan 27 Eylül’de IF Design Awards’ı düzenleyen kurum IF Forum Design’ın Uluslararası Proje Direktörü Frank ZIERENBERG’in, IF Design Award 2022’de ülkemizi temsil ederek ödüller alan Redon Teknoloji A.Ş. CEO’su Atakan AKÇAY ve Hidromek A.Ş. Tasarım Stüdyo Lideri Hakan TELIŞIK’ın konuşmacı olarak yer alacağı “Endüstriyel Tasarımın Sanayide Yarattığı Katma Değer” konferansı gerçekleşecek. Konferans MAKTEK Avrasya Fuarı Etkinlik Alanı’nda 11.00 – 12.30 saatleri arasında olacak.

MAKTEK Avrasya’da tasarımın yanı sıra  teknolojik inovasyonlar da var
Tüyap tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliği ile düzenlenen MAKTEK Avrasya Fuarı, makine sektörü için kritik bir fuar. 26 Eylül - 1 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar, Open Design endüstriyel tasarım yarışmasının ödül törenine ev sahipliği yapmanın yanı sıra pek çok etkinliğin de adresi olacak. MAKTEK Avrasya’da MAKTEKVERSE adı verilen, fuarın etkinlik sponsoru TEKYAZ firmasının destekleri ile kurgulanmış “sanal gerçeklik” ürün ve çözümlerinin sergilendiği bir deneyimleme alanı da olacak. MAKTEKVERSE’de ziyaretçiler AR, VR, MR gibi teknolojilerin, sanayide kullanımına dair örnekleri deneyerek inceleyebilecekler.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN